Апаратни процедури за тяло

В Touch& Care разполагаме с апаратни технологии за отслабване, стягане, антицелулит и детоксикация. Всички апарати са с доказано действие и ползи за здравето. За нас е важно да предлагаме само апаратни процедури, които не застрашават здравето и естествените биоритми на тялото. При нас ще се сдобиете с едно здраво и естетично тяло за дълго време без да се притеснявате за последствията от използването на апаратни процедури.

Липолазер

     Апарат Липолазер с японски лазерни падове и вакуум накрайник за отслабване.

     Технологията Липолазер използва ниски нива на лазерна енергия, която взаимодейства химически и биологично с мастните клетки причинявайки фотобиомодулация. Това води до промяна в химичния състав на клетката и предизвиква освобождаване на ензима липаза, който разгражда триглицеридните молекули на мастни киселини и глицерол. Благдарение на този процес те се освобождават през каналчета в клетъчната мембрана  и се транспортират до тъканите, където се използват за производство на енергия при обмяната на веществата и подобряват метаболизма.

     Липолазерът е минимално инвазивна процедура за разлика от повечето предлагани на пазара апарати за отслабване. Терапията използва ниски нива на видима червена лазерна светлина, за да създаде безопасна и безболезнена естествена стимулация за освобождаване на запасите от енергийни ресурси в мастните клетки. Процедурата е напълно безопасна, без странични ефекти, без да унищожава мастни клетки и най-важното с видими резултати. Не предизвиква неестествени процеси и не уврежда съседните здрави тъкани, кожата, кръвоносни съдове или периферни нерви.

     Процедурата може да се прилага на различни зони като корем, бедра, ръце, двойна брадичка, като лазерните падове се прикрепят към тялото посредством ластични колани. Клиентът не изпитва дискомфорт, а само леко затопляне в зоната на прилагане. След процедурата може веднага да се върне към ежедневните си дейности.  Процедурата е подходяща за хора с всякакъв тип кожа като могат да се третират още и зони като шия , гръб и колене. Липолазерът ускорява тъканната и колагеновата коагулация, за да се избегне отпускане на кожата след стопяване на мазнините, запазва се кожната еластичност.

     Червената LED Фотон светлина на апарата стимулира производството на колаген. Той е основен протеин, в състава на кожата и спомага за регенерация на увредена тъкан и задържането на еластичността в кожата. LED светлината дава добри резултати при третиране на фини линии, намалява размера на порите и редуцира белези.

Честота на приложение:

     2-3 пъти седмично. Препоръчва се курс от 6-8 процедури в зависимост от индивидуалните характеристики на клиента, вида целулит и какви резултати иска да се постигнат. След курса можете да направите почивка от 2-3 седмици и да повторите курса отново за задържане на дълготраен резултат.

Как се случва отслабването:

Съчетаването на липолазера с физическа активност или пресотерапия е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, ако искате да получите изключителни резултати. Препоръчваме след процедурата приемането на много вода, здравословно хранене и начин на живот.

Без желание и полагане на усиля от ваша страна резултатът ще бъде задоволителен, а не отличен. Ако си представим че отличен резултат е 100% , то апаратните процедури или терапии могат да спомогнат 40% от ефекта, като добавим физическата активност 40% и здравословният начин на живот 20% – заедно ще постигнем максималния ефект на едно естетично, поддържано, красиво и здраво тяло.  

Апарат за радиочестотно стягане на тялото

Апаратът с радио честота (RF) в момента е най- популярния козметичен апарат, който работи върху стягане и оформяне на тялото. Това е ефективен заместител на всички програми за грижа на тялото и против стареене на тъканите. По време на процедурата се работи външно с накраиник и има незабавен ефект. Процедурата е безболезнена, неинвазивна и няма странични ефекти. Не е необходим период на възстановяване и не се отразява на работата и ежедневните дейности.      Апаратът загрява по-дълбоките кожни слоеве, стимулира преструктурирането на колагена и увеличава кръвообращението в хиподермиса, като по този начин се постига стягане на кожата. Специфичната RF честота се използва при упорит целулит и постига много добър резултат.

     Радиочестотата работи чрез верига , образувана от двойка електроди – плосък накрайник и електрод – плоча, която се поставя под тялото на клиента. Радиочестотните вълни проникват директно в кожата. Под въздействието на електродите дермалната тъкан естествено се съпротивлява на радиочестотния поток за заредени частици и генерира топлинна енергия. По време на процедурата се насърчава метаболизма и увеличаването на кожния колаген. Постига се ефект на стягане, повдигане и изглаждане на кожата. В период 2-6 месеца след процедурата колагенът постепенно се увеличава и рекомбинира, като стяга и повдига отпуснатата кожа.

   При плъзгане на накрайника върху кожата, радио вълната действа върху дълбоката дерма и загрява колагена, който се свива и стимулира веднага. В същото време биологичната топлина може ефективно да ускори притока на кръв в мастната тъкан. По този начин се отделят свободни мастни киселини, ускорява се метаболизма и се постига целта – стягане и повдигане на тялото.

     Апаратът може да се ползва както върху отделни зони така и за оформяне и отслабване на цялото тяло. Зони на приложение – ръце, талия и корем, гръб, седалище, бедра и крака.

Ефекти от апарата

Приложение

Пресотерапия при целулит и за детоксикация

Апаратът за пресотерапия детоксикира лимфата и сваля излишните килограми. Въздейства на кръвообращението, лимфната система и тъканните течности. Тази терапия е известна като „чистач“ на човешкото тяло. Въздушното налягане от надуваемите части на апарата притиска корема, ръцете, краката, лимфната система до определен период от време и след това го отпуска. Това ускорява циркулацията на течности в тялото, за да се постигне детоксикация, отслабване, ендокринно регулиране и релакс на мускулите.

Тази терапия се прилага както за детоксикация и за намаляване на обиколките, така и при специални диети, световъртеж, главоболие, висок холестерол, болки в краката от неврологичен характер, проблеми с кръвоносната система, храносмилателната система и нарушения в секрецията. Постигат се превантивни ползи за здравето и красотата.  

Ефекти върху тялото

Кръвоносна система

      Стимулира и ускорява кръвообращението, особено капилярното, лимфотока и циркулацията на тъканните течности и метаболизма. По този начин се елиминират по-добре отпадните продукти и токсините в кръвта и прилепналите към съдовите стени мастни клетки. Създава се много добра профилактика и терапия на атеросклероза и висок холестерол. Подобрява се храненето на тъканите и кислорода в кръвта, които причиняват замаяност, главоболие, студени крайници, разширени вени. Апаратът оказва благоприятно въздействие върху всички тези състояния.

Лимфна система

     Тя произвежда клетки – лимфоцити и филтрира чужди обекти, поглъща токсини и произвежда антитела, има имунна функция. Тази система е от изключителна важност за здравето и младостта на нашия организъм. Въздействието на апарата ускорява лимфния поток и стимулира лимфните съдове да произведат по голямо количество лимфоцити, подобрява се обмяната на тъканна течност и хранителни вещества.

Тъканна течност

      Пресотерапията подсилва циркулацията на тъканните течности. Така по-лесно се доставят хранителни вещества чрез кръвообращението и се предотвратява застой. От друга страна се концентрират отпадните продукти и токсини, както и свободни мазнини, които се изхвърлят от метаболитната система. Ето защо терапията помага при подпухване и мастни натрупвания, както и като превенция срещу мускулна треска и умора. Тя е перфектна в съчетание с процедурата Липолазер или след тренировка с уреда Пилатес реформър

Подкожни мазнини и мускулна тъкан

     Апаратът действа като масаж. При него мускулната тъкан генерира статична аеробна консумация и разгражда мазнини. Пресотерапията отстранява умората и релаксира мускулите. При пълното надуване на апарата се въздейства на дълбоката подкожна мазнина, която бързо се разпада. Терапията води до отслабване, детоксикация,вътрешно и външно здраве и зареждане с енергия. Това е най- добрия избор на апаратна процедура за хората, които искат здравословна загуба на излишни килограми.

    Апаратът има голямо влияние върху цялостния метаболизъм. Засилва цялата активност в кръвоносната система на човешкото тяло и пречистването му. Ритмичното въздействие на натиска подобрява храносмилането и излишъкът от хранителни вещества и мазнини се отделят ускорено. Терапията е подходяща дори при вътрешно затлъстяване и запек.

докосване и грижа за тялото

Апаратни процедури за тяло

Масажи на тяло

Терапии за тяло