Почистване на лицето

Експертно почистване на лице и диагностика на кожата

 В Touch & Care  разполагаме с различни методи за почистване на лицето според вида, състоянието и индивидуалните нужди на кожата.

Механично почистване на лицето /базисна терапия/

Въпреки съвременните постижения в областта на козметологията, механичното действие върху кожата на лицето все още е един от най-популярните и ефективни методи за почистване на мазни, замърсени или комбинирани кожи. Процедурата е изключително ползотворна, когато е изпълнена правилно от специалист козметолог, както и когато са подбрани подходящите продукти и апаратура.

Особености:

Почистване на лицето чрез различни видове пилинг

Пилингът е щадящ и мек начин за почистване на кожата, който ще направи кожата по-гладка, блестяща и копринено мека.

Този пилинг се извършва с помощта на специална четка с въртяща се глава. Използват се специално подбрани ексфолианти. Извършва се след обработката на лицето с пара за 10 минути. Механичната ексфолиация ще подобри текстурара на кожата и ще изглади неравностите, може да премахне и повърхностни пигментации или петна. Действайки на ниво епидермис, пилинга прави корнеалния слой по-фин, почиства кожата в дълбочина, омекотява и възвръща естествения и блясък.Бързо стимулира регенерацията и оптимизира по-дълбокото проникване на активни съставки след това. Цялата процедура е около 30 минути.

Този вид пилинг е най-безопасният и най-приятен, тъй като кожата след процедурата е бързо възстановена. Изпололзва се натурална плодова (гликолова киселина). Трябва да се отбележи, че този вид пилинг има много силен ефект против стареене. Процедурата трае около 20 минути.

Най-щадящ от различните видове пилинги. Тъй като е деликатен, той е подходящ дори при акне или чувствителна кожа. Ензимният пилинг стимулира фибробластите и подновява клетките на кожата. Той работи на повърхността на кожата и деликатно премахва вроговените клетки, като разбива протеиновите им връзки и не запушва порите. За разлика от други видове, ензимният пилинг не дразни и не изсушава, не е противопоказен и при по-тънка кожа. Ензимният пилинг изглажда, избистря и освежава кожата. Петната изсветляват, бръчките се изглаждат. Комбинира се и с други разкрасяващи и подмладяващи терапии. Както и при други видове пилинг, след тази процедура не се препоръчва излагането на пряка слънчева светлина и посещението на сауна.

Химически пилинг

В последните години все повече се говори за пилинга , като един от безспорните методи за подобряване вида на кожата, особено при третиране на пигментации, мазна или старееща кожа. Химическият пилинг се използва според състоянието на кожата и ефекта който се търси.

Touch & Care разполага 3 вида пилинги.

Фокусира действията си върху акнетичните кожи , подобряване на акнето, което е активно или във фаза на разрешаване и за намаляване на повърхностни белези, причинени от акне.

Акнето е разстройство на кожата и се характеризира с образуването на комедони (черни точки и бели глави), папули (пъпки), пустули, петна и понякога дори възли и кисти, които се появяват главно по лицето и горната част на тялото. Акнето възниква в резултат на няколко фактора. Първо, промяна в кератинизацията на космения фоликул или нарушение в липидния баланс, което допринася за блокиране на порите и появата на комедони. Също така и свръхпроизводство на себум, поради прекомерната активност на мастните жлези на кожата, което обикновено е свързано с хормонален стимул. При този тип кожа може да се проявява бактериален растеж на микроорганизми (Propionibacterium), което допринася за инфекция и възпаление. Петна и белези след акне може да се образуват, когато акнето е особено възпалително, или когато клиентът физически манипулира лезиите.

Благодарение на комбинираното действие на AHA, бадемова киселина, салицилова киселина, пилинга изпълнява две различни действия: от една страна ексфолира горните слоеве на на кожата, за да се отделят старите и повредени клетки и с тях, да се отстрани и съществуващо замърсяване, както и комедони, черни точки и запушени пори; от друга страна, има превантивно и лечебно действие благодарение на неговите стягащи, антимикробни и противовъзпалителни качества. Кожата се дренира и себума се редуцита, себорегулацията се подобрява, ускоряват се възстановителните сили на кожата.

Може да се използва за лечение на акне по лицето, но и върху други области на тялото като гърба, гърдите, ръцете и седалището.

Приложение:

 • Акнето, което е активно
 • Комедони, черни точки, запушени пори, замърсяване
 • Мазна кожа, комбинирана кожа, нарушена себoрегулация
 • Разширени пори
 • Повърхностни белези от акне
 • Профилактика на нови огнища на акне

 

Ползи и резултати:

 • Подобряването на лезиите от акнето е почти незабавно и възпалителните симптоми бързо се намаляват, като кожата изглежда по-мека.
 • Елиминира и ексфолира мъртвите клетки на кожата.
 • Чрез проникване в порите, премахва излишния себум, свива ги и възстановява естествения им вид.
 • Предотвратява появата на петна и белези.
 • Изравнява тена на кожата.
 • Способността на салициловата киселина да абсорбира мазнина я прави идеална за проблемите на мазната кожа.
 • Ефективен за всички области на тялото, податливи на появата на акне като гръб, гърди,рамене, бедрата, седалище.

 

Броя на процедурите може да варира в зависимост от състоянието на кожата и на основание на професионална преценка.

Максимално допустимо количество – 6 сеанса през 2 седмици. Препоръчва се в началото да се започне с 1 слой и после да се увеличават броя слоеве.

Задължително ежедневно да се използва слънцезащитен крем SPF 50+

Времетраене 30 мин – 40 мин

*  Забележка: Попитайте на рецепция в какви случаи НЕ може да се прилага процедурата.

Anti-Aging пилинг е химически ексфолиант, който съчетава две алфахидрокси киселини (AHA): бадемова киселина и гликолова киселина. Характеризира се с анти-стареене, което възстановява еластичността и блясъка на кожата и елиминира фините бръчки.

Фотостареенето е преждевременното влошаване състоянието на кожата, поради прекомерното излагане на ултравиолетова светлина. В резултат се появяват бръчки, безцветяване, потъмняване или дехидратация на кожата. Основните индикации за настъпващите процеси на стареене са появата на бръчки, пачи крак, разширени или спукани малки кръвоносни съдове, кожна атрофия, изтъняване на кожата, петна и дългосрочни изменения на колагена в кожата.

При нормални условия влакната в дермата, са подредени по определен начин и тяхната функция е да осигурят еластичност и устойчивост на кожата. При фотостареещата кожа тези влакна изглеждат фрагментирани, подути и групирани по неподреден начин. Това води до кожа, която е хиперпигментирана и груба. Наличието на хиперкератинизация с натрупване на мъртви клетки по повърхността забавя процеса на обновяване на клетките и те започват да забавят жизнените си функции.

Гликолова киселина – със своето високо ниво на проникване през епидермиса поради малкия си молекулен размер, подготвя пътя за дълбокото усвояване на другите киселини.

Кератолитичното действие на гликоловата киселина способства за ексфолирането на горните повърхностни слоеве, роговият слой и стимулира обновяването на клетките, повишава нивата на хидратация на епидермиса, укрепва естествената бариерна функция на кожата. Увеличава синтеза на еластин, колаген и гликозаминогликани в дермата. Дава отлични резултати като ексфолиант на всички области на тялото, където протичат процесите на стареене. Гликоловата киселина се получава главно от захарната тръстика.

Манделова киселина или Бадемова киселина се извлича от горчиви бадеми. Нейната молекулярна структура е по-голяма от другите АХА киселини, което означава че тя прониква в дермата по-бавно и изисква по-дълго време за постигане на своя ефект, като не предизвиква дразнене и сърбеж на кожата.

Приложение:

 • При суха, дехидратирана и девитализирана кожа.
 • При кожа със сивкав тен и без блясък .
 • Кожа склонна към бръчки, при наличие на фини линии.
 • При всички видове кожа, обичайното лечение срещу стареене.
 • Други области склонни към преждевременно стареене: лице, деколте, шия, както и лакти, колене, крака и други дехидратирани зони.

 

Ползи и резултати:

 • Увеличаване синтеза на еластин, колаген и гликозаминогликани в папиларната дерма.
 • Възстановява мигновено блясъка, еластичността на кожата и елиминира фините бръчки.
 • Антимикробно действие.
 • Премахва повърхностните бръчки и несъвършенства причинени от излагане на слънце.
 • Стимулира подновяване на епидермиса и увеличава дебелината на най-дълбоките слоеве на кожата.
 • Дълбоко почиства порите и премахва мъртвите кожни клетки.
 • Нормализира кератинизацията и омекотява грубата кожа.
 • Стимулира синтеза на нов колаген и еластин.
 • Подобрява тенът на кожата го прави по-равномерен.
 • Хидратира – в резултат кожата е по-мека на допир, с по-равномерен тен и с гладка текстура.
 • Премахва несъвършенства, придава на кожата млад, здрав и естествен вид.

Синергичното действие на двете АХА киселинини в пилинга от една страна Гликоловата киселина е в състояние да отстрани повърхностния слой от натрупаните мъртви клетки и да направи възможно бадемовата киселина да действа върху най-дълбоките слоеве на кожата, като стимулира синтеза на колаген и еластин.

Броя на процедурите може да варира в зависимост от състоянието на кожата на клиента и на основание на професионална преценка.

Максимално допустимо количество – 6 терапии през 2 седмици. Препоръчва се в началото да се започне с 1 слой и после да се увеличават броя слоеве.

Задължително ежедневно да се използва слънцезащитен крем SPF 50+

Времетраене 30мин – 40 мин

*  Забележка: Попитайте на рецепция в какви случаи НЕ може да се прилага процедурата.

Химически пилинг, в състава на който влизат 3 алфа – хидрокси киселини /АХА/ – Млечна киселина, Мандална киселина и Гликолова киселина. Те оказват депигментиращо, антиоксидантно и регенериращо действие.

 Хиперпигментация 80% от епидермиса на кожата е съставен от кератиноцити, които са отговорни за синтеза на кератин. Горният слой на кожата е мястото, където меланоцитите отговарят за синтеза на меланин, който предпазва кожата от ултравиолетова радиация. По този начин, пигментацията на кожата, причинена от свръхпроизводството на меланин, е защитен механизъм кожата да се предпази от свободните радикали, произведени от слънчевата радиация. Но има случаи, когато тази пигментация става неконтролирана. Има прекомерно производство и неравномерно разпределение на меланина,което води до появата на хиперпигментирани петна, които са доброкачествени, но непривлекателни, като мелазма и лентиго.

Melasma – е придобита хипермеланоза, която се появява в зони, изложени на слънце, особено на лицето и е по-често по време на бременност (при 25% от бременните жени). Това се нарича хлоазма или родилни петна, но може да се появи и при жени, които използват орална контрацепция ( при 33% от жените). Следователно, тя е тясно свързана с хормонално стимулиране и по-специално с наличието на хормона естроген. Слънчевата радиация е пряка причина.

Lentigos, обикновено наричани като възрастови петна са свързани с излагане на слънце, които с течение на времето са склонни да стават по-тъмни поради натрупването на ултравиолетово лъчение.

Приложение:

 • Мелазма, хлоазма, родилни петна.
 • Слънчеви или възрастови петна.
 • Хиперпигментация.
 • Ксероза.
 • Допълнително лечение при Псориазис.

 

Ползи и ефекти:

 • Ефект на депигментиране: отстраняване на възрастови петна, lentigos и melasma.
 • Изравнява тена на кожата .
 • Премахване на несъвършенствата.
 • Обновяване на клетките.
 • Подобрява кожната еластичност.
 • Подобрява външния вид на кожата.

 

Гликоловата киселина със своето високо ниво на проникване през епидермиса поради малкия си молекулен размер, подготвя пътя за дълбокото усвояване на другите киселини. Кератолитичното действие на гликоловата киселина способства за ексфолирането на горните повърхностни слоеве и стимулира обновяването на клетките, повишава нивата на хидратация и укрепва естествената бариерна функция на кожата. Увеличава синтеза на еластин и колаген в дермата. Дава отлични резултати като ексфолиянт на всички области на тялото, където протичат процесите на стареене.

Бадемова киселина е по-голяма от другите АХА киселини, което означава че тя прониква в дермата по-бавно и изисква по-дълго време за постигане на своя ефект, като не предизвиква дразнене и сърбеж на кожата.

Млечна киселина се извлича от млякото.

Тя разрушава протеиновите връзки между корнеоцитите, причинявайки тяхното освобождаване и намаляване дебелината на хиперкератозния рогов слой. Тя стимулира производството на колаген и гликозаминогликани – съставки на дермалната матрица.

Притежава естествен хидратиращ ефект, привличайки водни молекули към роговия слой, стимулира синтеза на кератин и подобрява бариерната функция на кожата. Тя насърчава едно равномерно разпръсване на меланина, потиска действието на тирозиназата (катализира синтеза на меланин) и блокира меланогенезата. Има антиоксидантно действие.

Когато химичните агенти влезнат в контакт с излишъка от меланин, той предизвиква контролирано химическо изгаряне, което води до белене на кератиноцитите, натоварени с меланин и по този начин се ускорява процеса при хиперпигментираната кожа.

Пилинга е противопоказан по време на бременност или по време на кърмене, при наличие на херпес, отворени рани и влошено акне, както и ако сте алергични към компонентите на пилинга. Ако имате доброкачествени или злокачествени тумори, брадавици или бенки, също не се препоръчват такива процедури.

Безиглената мезотерапия е високоефективна, безболезнена и абсолютно безопасна терапия. Базира се на електропорация и електроосмоза. Стъпките представляват отваряне на протеиновите канали на клетъчните мембрани, осигуряване безпроблемна циркулация на активни субстанции през тях и последващото им затваряне. Абсорбацията е до 2000 пъти по-голяма в сравнение с нормална апликация на съответната субстанция. Електропорацията представлява значително увеличаване на електропроводимостта на клетъчната мембрана, което е предизвикано от външна апликация на електрически импулси с определени параметри.

Електроосмозата е процес на движение на поляризирана течност през клетъчната мембрана, което влияе върху молекулите на активната субстанция, като ги придвижва през клетъчната мембрана, използвайки електрически заряд.

Комбинацията от висока ефективност, безболезненост, широк спектър от приложения и дълга продължителност на действие, правят тази технология един от най-модерните методи в козметологията днес.

Козметични процедури

Масаж на лицето

Почистване на лицето