Масаж на лицето

Масаж на лице

Touch & Care предлага на своите клиенти различни  традиционни и нетрадиционни  масажи на лицето с изумителни ползи не само за здравето и красотата, но и за психическото и емоционалното състояние. Увеличаването на циркулацията на кръвта и стимулирането на лимфните възли, допринася за освобождаването на лимфна течност и ускоряване на възстановителните и подмладяващи процеси в кожата. След масаж, кожата е хидратирана, подхранена, мека и сияйна – с една дума съживена. Лицевите мускули са тонизирани, което помага на кожата да се изглади, регенерира и детоксикира по-лесно.

Ползите от масажа са неоспорими, особено когато е изпълнен от специалист и с подбрани правилни продукти и техники спрямо индивидуалните характеристики на клиента.

Лимфодренажен масаж на лице

Тялото ни притежава мрежа от лимфни съдове много подобни на кръвоносните. Те започват началото си от междуклетъчното пространство. Лимфната система няма орган, който да подпомага нейната дейност и поради тази причина всяко едно нарушение отразява промяна в здравословното състояние (подпухналост, натрупване на токсини, застой и оттоци и други). Лимфната течност служи за транспорт на отпадни продукти от тялото ни. Движението на лимфата се подпомага от мускулите в съседство при движение, диафрагмата, както и от целенасочени масажни дрениращи движения. По отношение на лицето, лимфния дренаж подпомага клетките, за да живеят балансирано и здравословно и чрез коригиране на нездравословните процеси те работят като младежки клетки много по-дълго време.

Лимфо-дренажния масаж на лице е сравнително нова методика, и представлява много нежни, бавни и релаксиращи масажни движения с изпомпване, което се съчетава с индивидуалното дишането на клиента.

Ако почистването на лице е първата стъпка в грижата за повърхността на кожата, то първата в подповърхостната грижа е точно този вид  масаж с мигновено действие върху здравето и красотата.

Ползи:

Този масаж освен невероятно релаксиращ е и уникално индивидуално съчетание на движенията на терапевта с ритъма на дишане на клиента, което го прави един от най-предпочитаните масажи на лице в забързания начин на живот и стресовата среда в която живеем

Прилага се при:

Гуа Ша масаж на лице с нефрити

Най-новата тенденция в света на кристалната красота.

От векове в китайската медицина, масажът Gua Sha е наистина магически благодарение на различните му свойства като естетичен и детоксикиращ инструмент за красота и е уникален лечебен масаж. Буквално гуа ша означава  стържа болест („гуа“- стържа, „ша“- болест, драскотини). При масажа се използва теорията за меридианите на китайската медицина. Те са пътищата, по които в тялото ви циркулира енергията Ци.

Процедурата е подобна на масаж и за прилагането й се използват различни по форма пластини в зависимост от зоната, която се третира. В кожата се стимулира циркулацията на кръвта и на лимфните течности, разсейват  се кръвонасяданията, стимулира се отделянето на хемоглобин и снабдяването с кислород, подобрява се кръвообръщението и метаболизма, укрепва имунната система, има детоксикиращо действие; кожата на лицето се освобождава от токсините, а чрез нея и тялото.

Използват се пластини от нефрит (китайският диамант). Той отблъсква лошите енергии, действа отпускащо и е  символ на безсмъртието. Нефритът е балансиращ скъпоценен камък с дълга история и уникална енергия. Още от  древността, китайците смятали, че е камък на щастието и хармонията между емоционалните и духовните аспекти на живота. Нефритът има много мощни успокояващи вибрации, хармонизира и противодейства на негативните усещания и умората. Манипулацията има лечителни и подмладяващи свойства, действа на духа – според китайската народна медицина, Гуа Ша трансформира негативната енергия в лечебна, балансира Чи енергията. А преди да се започне процедурата, мястото на третиране се намазва с масажен мус.

Ползи:

Козметични процедури

Масаж на лицето

Почистване на лицето