LED терапия за ръце и стъпала

 Датският лекар Нилс Риберг Финсен открива съвременната светлинна терапия и получава Нобелова награда за медицина за това свое откритие в началото на ХХ век. За това и ние в Touch & Care сме включили точно този вид терапия, със забележителни ползи върху кожата.

     Високоефективната терапия и безболезнен метод се използва за лечение на кожни проблеми и подмладяване.  Осъществява се посредством светлина, доставена чрез светлодиоди (Light Emitting Diodes), която чрез био активирне на клетъчните рецептори ускорява образуването на нов колаген и еластин и засилва естественото обновяване на клетките.

      LED подмладяването не разчита на топлинна енергия и за това, при него се избягва дискомфортът, който може да бъде предизвикан от темотерапията. Процедурата е изключително приятна и релаксираща.

     Изследванията потвърждават, че освен за подмладяване LED енергията може да се използва успешно и при лечение на пигментни петна, белези и акне. Човешкият организъм трансформира светлината в електрохимична енергия, която стимулира метаболизма и засилва имунитета.

    Терапията работи с 4 вида светлина според индивидуалните нужди на кожата на клиента – червена, синя, жълта и зелена.

Червена светлина

Засилва пет пъти производството на колаген и еластин, задейства регенериращите механизми и ускорява всички жизнените процесите в клетките.

Синя светлина

Притежава изразено успокояващо, дрениращо и детоксикиращо действие. Оптимизира дейността на лимфата и кръвоносната система.

Жълта светлина

Има антибактериален ефект, подобрява действието на имунната и нервната система , подобрява цялостното състояние на кожата.

Зелена светлина

Балансира пигментациите, релаксира и подхранва кожата

Докосване и грижа за ръцете и стъпалата

Масаж ръце и стъпала

Парафинотерапия

LED терапия за ръце и стъпала

Терапия с йонен детоксикатор

Радиочестотна терапия

Безиглена или микроиглена мезотерапия за ръце